Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Празникът на Горна Оряховица започна с молитва в храма

  29.05.2024 11:14
Празникът на Горна Оряховица започна с молитва в храма

С молебен, отсужен от отец Антоний, започнаха официалните събития за днешния Празник на Горна Оряховица. По традиция общинското ръководство се черкува в храма „Успение Богородично“, където бе благословено и се помоли за здраве, благоденствие и просперитет на всички горнооряховчани.

Събитията за празника продължават в 12 ч., когато в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ ще бъде открита изложбата с творбите на участниците в тазгодишния Международен пленер „Живописатира ГОАРТ и деца“.

Тържествената сесия на Общинския съвет, на която достойни горнооряховчани ще бъдат отличени за приноса им към града, е с начален час 17 ч. в Зала 1 на Общината. Час по-късно пред сградата на Общината ще бъдат издигнати знамената, а кметът Николай Рашков ще приветства жители и гости на града.

Община Горна Оряховица кани на голям концерт в празничния за града 29 май.
Специалното участие в спектакъла ще бъде на артисти и изпълнители от „7/8“ и Ку-Ку бенд – Краси Радков, Камен Воденичаров, Георги Милчев-Годжи, Невена Цонева, Борис Солтарийски, Йордан Йончев-Гъмзата, както и балет "Магаданс".
Основното празнично събитие започва от 19.00 ч. на централния горнооряховски площад „Георги Измирлиев“. В него ще се изявят още „Трио Каба гайди“, както и местните таланти от Балет „Грация“, Вокален състав „Графити“, Вокална формация „Оренда“.

Припомняме, че празничният 29 май е Ден на отворените врати за Историческия музей, като в двора му гостите ще имат възможност да се пренесат в миналото чрез Ретро фото с подходящите ретро костюми.


Ключови думи
празник на Горна Оряховица отец Антоний
Последни
Седмицата
Анкета