Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

С огнен канкан „Интро“ откри празничната седмица в Горна Оряховица

  27.05.2024 22:14
С огнен канкан „Интро“ откри празничната седмица в Горна Оряховица

Цяла седмица празници са се задали в Горна Оряховица и каква по-добра покана към всички да се забавляват от огнения канкан на Офенбах в изпълнение на „Интро“.

Атрактивните изпълнители на класическа музика, представяни като квартет, сега бяха квинтет с невероятна духова секция. Показаха не само инструменталните си възможности, но и страхотни вокали. Редуваха класика с популярни мелодии, аранжирани за класически инструменти. Качваха се два пъти на сцената и едно от последните изпълнения беше канканът от „Хубавата Елена“ на Жак Офенбах. Пиршество за всеки меломан.

Между двете качвания на сцената на „Интро“ Стелияна Христова Цвяткова напомни на горнооряховчани, че са съграждани на един голям глас, оценен с първата победа в „Гласът на България“.

По нейните стъпки вървят Кристина Енчева и Алекс Карабоев от „Мюзик саундс“ на Стела Дойкова, които дават заявка, че предстоят още победи с горнооряховски адрес във всякакви музикални състезания.

Балет „Калина“ репетира за поредното световно първенство на сцената на площад „Георги Измирлиев“. А братята Данаил и Мартин Николови показаха акробатична класа от световно ниво – все пак са трети в света.

Сплав между всички тия таланти беше Драгомир Драганов. „Вие си ми знаете като Драго Чая“, каза самият той. Влезе в ролята на водещ, но и на певец. И показа, че може да изпълнява Лили Иванова, Васил Найденов, дует „Ритон“ и кой ли още не от българската музика. Дори народната песен не му се опира и накара публиката да излезе изпод чадърите за едно традиционно право хоро.

Утре в Горна Оряховица е Ден за почит пред Георги Измирлиев и останалите герои от Априлската епопея. От 18 часа ще бъде представена историческа възстановка „По пътя към недочаканата свобода“ с участието на Историческия музей, СУ „Георги Измирлиев“ и ДГ „Щастливо детство“.

От 21 часа е ритуалът  с тържествена заря-проверка.


Ключови думи
Празник Горна Оряховица Интро Драго Чая
Последни
Седмицата
Анкета