Неделя, 29 Авг 2021
            
Горна Оряховица Други

Музикално и пиротехническо пиршество предложи празникът на Горна Оряховица за хилядите, изпълнили площад „Георги Измирлиев”

  30.05.2021 00:36
Музикално и пиротехническо пиршество предложи празникът на Горна Оряховица за хилядите, изпълнили площад „Георги Измирлиев”

Хиляди хора от различни поколения и с различни музикални вкусове имаха възможност да се забавляват на площад „Георги Измирлиев” в Деня на Горна Оряховица. Толкова народ не се е събирал на центъра вероятно от първия концерт на „Кока Кола”, така зажаднели са за събирания и забавления хората. Програмата предложи за всеки по нещо. Още в 16 часа зададоха тон балерините от „Грация”. След кратко прекъсване за излъчването на тържествената сесия и удостояването на наградените тази година, купонът се поднови с талантите от вокалната школа на НЧ „Напредък 1869” и Аделина Колева. Бившите и новите „Графити”, уникалните „Оренда”, солисти, изхвръкнали вече от Школата, си дадоха среща на сцената и подгряха подобаващо публиката.

Може и да са ветерани, но са способни да взривят дори и чакащите Ицо Хазарта хлапета. Това доказа група „Конкурент”, която ни изненада с откритието, че Горна Оряховица е и рокаджийски град. Малките пяха „Роден за рок” заедно с групата, която е създадена, когато родителите им са били в детската градина. „Конкурент” направиха и още един страхотен жест към празнуваща Горна Оряховица. Първо на сцената излезе, за да свири с тях, 22-годишният горнооряховчанин Виктор Ангелов. Младият китарист получи не само бурната подкрепа на родната публика, но и сериозна похвала от колегите от „Конкурент”, които споделиха, че със сигурност го очаква добро музикално бъдеще. Малко по-късно още един горнооряховчанин получи минути слава с „Конкурент”. Този път на барабаните седна Иван Стефанов – производителят на горнооряховски суджук и всякакви деликатеси с марка „Стефанов”. Може би немного хора знаят, че той е любител музикант и когато има време свири в местна банда.

За младежката публика на площада кулминацията на вечерта настъпи с появата на Ицо Хазарта. Звездата толкова нагорещи почитателите си, че те успешно заглушаваха иначе мощното озвучаване на сцената.

Но дори и след него феновете не намаляха и отново целият площад пееше, този път с Георги Христов. Той пък от своя страна предложи много разнообразен репертоар, който включваше дори оперна ария. Може и да е учудващо, но горнооряховчани откликнаха на „Несун дорма” от „Турандот” така както на хитовете на Хазарта.

Финалът на празника, разбира се, беше блестящ светлинен спектакъл, осветил небето над Горна Оряховица в продължение на десетина минути.

За тези, които не са открили своята музика в този празник, предстои нов опит да се впишат в празничната поредица. На 11 юни започва тридневен Празник на суджука. До 13 юни ще има всеки ден различни музикални изкушения, подходяща добавка към печения суджук и обилната бира.


Ключови думи
празник Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати