Вторник, 21 Май 2024
            
Горна Оряховица Общество

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Горна Оряховица събра няколко поколения за своята 60-та годишнина

  10.05.2024 21:08
ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Горна Оряховица събра няколко поколения за своята 60-та годишнина

С „На многая лета“ и фойерверки завърши големият концерт – кулминация на всички прояви, с които ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ отбеляза своята 60-та годишнина.

На тази зряла възраст училището всъщност е най-младото в Горна Оряховица, но има сред възпитаниците си много успели личности, включително един депутат и един кмет. В поздрава си към празнуващите кметът Николай Рашков се върна към първите си години в Трето основно, когато училището празнувало своята първа кръгла годишнина. Връщането половин век назад разчувства дългата редица преподаватели-ветерани. А емоцията на спомените стана още по-силна, когато на сцената се появи дългогодишният директор Хопи Гарабетян, за да получи почетния плакет, връчен му от директорката Маргарита Атанасова.

В приветствието си тя се обърна първо към ветераните, на чийто труд стъпват днешните успехи на училището. След това към днешните учители с благодарност за това, че продължават традициите. Мечтайте, развивайте се, вие сте нашето бъдеще, с което ще се гордеем, каза накрая тя към учениците.

Специален поздрав имаше от началника на отдел „Култура, младежки дейности и спорт“ към Общината Боряна Борисова, която е учила и работила в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Поздравителен адрес бе прочетен от името на инж. Розалия Личева – началник на РУО – Велико Търново.

Двама бивши възпитаници, които бяха част от празничната програма – Ерик Михайлов и Василия Стоичкова, също трогнаха своите учители с дълбокия си поклон и благодарността за всичко, което са научили в своето училище. Ерик покани на сцената директорката и своите класни, за да им подари цветя и те не скриха сълзите си.

Освен Ерик и Василия, които вече пеят на големи фестивали и музикални събития, на сцената излязоха талантите на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, които започнаха с „Върви народе, възродени“ и химна на училището, а накрая изпяха и „Градът на божура“ – песен, създадена от ученици и учители за Горна Оряховица. С поздрав се включиха балет „Грация“, балетна школа „Ритъм“ към НЧ „Напредък 1870“ - Лясковец, фолклорен състав „Пъстреница“ към НЧ „Христо Козлев“ - Долна Оряховица.

По традиция на празничния ден се връчват и наградите на отличилите се ученици през годината. Призът „Наука“ директорката Маргарита Атанасова връчи на Стефан Николов от 7 „а“ – пълен отличник през цялото време на обучението си. Наградата за постижения в сферата на изкуството е за Андрей Видев от 6 „а“, който малко преди демонстрира по време на концерта, че си заслужава признанието. Призът „Спорт“ е за Деница Петрова от 5 „а“ – републикански шампион по борба.


Ключови думи
ОУ "Св. св. Кирил и Методий" Горна Оряховица празник
Последни
Седмицата
Анкета