Понеделник, 20 Май 2024
            
Велико Търново Други

Ученик от Гимназията по туризъм е сред младите автори на поетичния сборник „Писма и малко падащи звезди“

  09.05.2024 10:22
Ученик от Гимназията по туризъм е сред младите автори на поетичния сборник „Писма и малко падащи звезди“

Третия международен поетичен конкурс „Защо пиша това писмо?“ организираха Литературен клуб „Многоточие“ и Издателска къща „Многоточие". Тема на конкурса този път беше „Писмо и малко падащи звезди".

Ученикът Милен Кирчев от  12 клас, специалност „Екскурзоводско обслужване" на великотърновската Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ за пореден път взе участие в конкурса, представяйки две свои стихотворения - „ Гробище за спомени" и „Искам нещо да ти кажа".

В конкурса  участваха 223 поетически творби, изпратени чрез 172 писма от различни краища на страната ни, както и от автори от Германия, Австрия и Чешка република.

Участниците в конкурса са разделени в  две възрастови групи – до 18 г. и над 18 г.

Едно от условията на конкурса е писмата да са  написани на ръка и по този начин всеки участник да има възможност да прояви творческите си умения и оригиналност при оформянето им -  колажи, рисунки, картички, стихотворение във вода, във вид на игри, пъзели, дневници и много други.

Най-добрите произведения от конкурса са събрани в сборник „Писма и малко падащи звезди",  в който своето заслужено място намериха и двете творби на талантливия бероновец Милен Кирчев.


Ключови думи
Писма и малко падащи звезди Милен Кирчев Гимназия по туризъм