Петък, 17 Май 2024
            
Горна Оряховица Общество

Над 50 жители на Долна Оряховица участваха в обсъждането на проектите за реконструкция на площада и парка

  02.05.2024 10:44
Над 50 жители на Долна Оряховица участваха в обсъждането на проектите за реконструкция на площада и парка

Над 50 долнооряховчани активно участваха в общественото обсъждане на идейния проект за реконструкция на площадното пространство и парка във втория град на общината. Бяха зададени много въпроси и направени много предложения, всички те са отбелязани в протокола, а някои ще намерят отражение при проектирането.

Идейният проект бе представен от кмета на Долна Оряховица Веско Ирибаджаков, а пояснения направиха зам. кметът на Общината Анелия Христова и Цветан Песаров.

Планира се голяма промяна за тези два обществени центъра на Долна Оряховица. Площадът ще е с нова настилка и осветление, ще се премести фонтанът, всъщност ще се изгради нов фонтан. Зад Читалището ще има паркинг с фотоволтаици, които ще произвеждат ток за осветяването на читалищната сграда и фонтана.

Ще се регулира кръстовището пред парка, а той ще бъде напълно променен – с нова настилка, алеи, беседка, чешма, открита сцена и др.

След общественото обсъждане следва и проектирането, за което има средства в Бюджет 2024. С готовите проекти ще се търси финансиране за строителните работи.


Ключови думи
обществено обсъждане Долна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета