Сряда, 01 Май 2024
            
Велико Търново Общество

За Великден Ротаракт клуб Велико Търново организира кампанията „Купи и дари”

  18.04.2024 09:44
За Великден Ротаракт клуб Велико Търново организира кампанията „Купи и дари”

По случай един от най-светлите християнски празници – Великден, Ротаракт клуб Велико Търново за поредна година ще проведе традиционната си инициатива „Купи и дари”. Тя ще се проведе в периода от 22 до 28 април в шест магазина за хранителни стоки във Велико Търново, в т. ч. „Класико” в кв. „Картала”, ж. к. „Мармарлия” (стария битак), в кв. „Бузлуджа” (над спирка „Качица”), както и в Зона В, магазин „Стиви” в кв. „Кольо Фичето” и магазин „Хаджирадеви” под стадион „Ивайло”.

Всеки, който желае да подкрепи кампанията, ще може да закупи хранителни продукти от посочените обекти и да ги постави в специални колички, поставени на изходите на обектите. В дните от 26 до 28 април представители на Ротаракт клуб Велико Търново ще бъдат в обектите, където ще разясняват за организираната от тях кампания, както и за продуктите, които се събират.

Събраните хранителни продукти ще бъдат дарени на социално слаби семейства от Велико Търново и региона.

„Купи и дари” е една от традиционните за Ротаракт клуб Велико Търново инициативи, провеждащи се повече от 10 години и с помощта на които стотици семейства от старата столица и областта са били подпомагани с хранителни продукти. Дори пандемията от Covid-19 не попречи на членовете на Ротаракт клуб Велико Търново да реализират „Купи и дари” и да зарадват семейства в нужда. Инициативата традиционно се провежда два пъти в годината – за Коледа и за Великден.


Ключови думи
Купи и дари