Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Общество

Кампанията „Купи и дари” отново събира храни за нуждаещи се

  06.12.2023 09:26
Кампанията „Купи и дари” отново събира храни за нуждаещи се

С наближаването на коледните празници Ротаракт клуб Велико Търново организира своята традиционна кампания „Купи и дари”. Доброволците и този декември ще събират трайни хранителни продукти, които да бъдат раздадени на семейства в нужда в района на Велико Търново. 

„Купи и дари” ще се проведе в периода от 9 до 17 декември 2023 г. в седем магазина за хранителни стоки във Велико Търново - „Класико” в кв. „Картала”, кв. „Бузлуджа”, ж.к. „Мармарлия” (стария битак), както и в магазин „Стиви” в кв. „Кольо Фичето”, кв. „Бузлуджа”, кв. „Акация“ и супермаркет „Хаджирадеви” на ул. „Филип Тотю“ (под стадион „Ивайло“). В тези магазини ще откриете брандираната количка, в която да оставяте своите дарения. 

Събраните хранителни продукти ще бъдат дарени на социалнослаби семейства от Велико Търново и региона.

„Купи и дари” е една от традиционните за Ротаракт клуб Велико Търново инициативи, провеждащи се повече от 10 г. Всяка година младите доброволци успяват да зарадват десетки семейства в града и района малко преди Коледните и Великденските празници. Два пъти в годината клубът разполага своите колички в магазините, складират и сортират продуктите и след това лично ги доставят до домовете на нуждаещите се. Всеки, който желае да помогне в доброто начинание, е добре дошъл. Доброволци могат да се свързват с Ротаракт, като пишат в Инстаграм или Фейсбук страницата им. От клуба апелират към всички, които пазаруват в тези обекти, да оставят по нещо в количките. Да помогнем десетки семейства да  посрещнат достойно празниците, призовават от клуба.


Ключови думи
Купи и дари
Последни
Седмицата
Анкета