Вторник, 30 Апр 2024
            
Велико Търново Други

Започва основният ремонт на улица „Опълченска“, променят маршрута на автобус №10

  11.04.2024 12:03
Започва основният ремонт на улица „Опълченска“, променят маршрута на автобус №10

Започва основният ремонт на улица „Опълченска“ във Велико Търново, явяваща се и северен вход на града. Дейностите стартират с реконструкция на напорния тръбопровод, канализационния колектор и на уличния водопровод. След това улицата ще бъде цялостно преасфалтирана, с нови тротоари и осветление. Това ще реши дългогодишните проблеми с компрометираното състояние на настилката.

Заради строителните дейности от днес до 8 юни (или до приключване на работата) се въвежда временна организация на движението – улица „Опълченска“ се затваря за движение. Променя се маршрутът на автобусна линия №10 /Велико Търново-Самоводене-Първомайци-Горна Оряховица/. След ул. „Васил Левски“ и спирката до Общината автобусите продължават към Самоводене по ул. „Христо Ботев“ и излизат от града през южния пътен възел.

При СМР по улица „Опълченска“ в участъка от парк-хотел „Асеневци“ до кръстовището с ул. „Стефан Стамболов” /пл. „Велчова завера“/ автомобилното движение се спира напълно. Обходният маршрут е през път I-5 (Русе-В. Търново) - Южен пътен възел и ул. „Христо Ботев. Поставени са и предварителни указатели за отклоняване на движението.

При СМР по ул. „Опълченска“ в участъка от фирма „Кармела“ до парк-хотел „Асеневци“, както и при връзката с ул. „Стефан Стамболов“ пред хотел „Янтра“, автомобилното движение ще се осъществява еднопосочно по една пътна лента, като скоростта на движение ще се ограничи до 30 км/ч.


Ключови думи
ремонт ул. Опълченска
Последни
Седмицата
Анкета