Вторник, 30 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Сдружение „ЗА Горна Оряховица” организира Ателие с кауза за абитуриентите, което ще потопи в тайнството на позлатените икони

  03.04.2024 10:43
Сдружение „ЗА Горна Оряховица” организира Ателие с кауза за абитуриентите, което ще потопи в тайнството на позлатените икони

Сдружение „ЗА Горна Оряховица” организира творчестко ателие, в което иконописецът Пепи Камбурова ще разкрие тайнството на 24-каратовата позлата на автентични православни икони.

Пепи Камбурова стана известна с иконата с 24 карата злато, която създаде специално за Христо Стоичков и му я подари за рожденият му ден. Но всъщност тя рисува икони от 20 години и има своя лична кауза #ДаВъзродимЗабравенитеХрамовеНаБългария, като всяка година създава икона, която дарява на малка българска църква или параклис.

Иначе Пепи е от Горна Оряховица и първите уроци по изкуство получава в СУ „Вичо Грънчаров”, където завършва в художествена паралелка. След това учи иконография и живопис във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Живее във Велико Търново, но е активен член и благодетел на сдружение „ЗА Горна Оряховица”.

В творческото ателие, организирано от сдружението, Пепи ще потопи в тайнството на иконите със златна позлата. Под нейно ръководство стъпка по стъпка всеки ще може да създаде образа на Света Богородица върху специално подготвено от нея платно.

Творческото ателие се организира с кауза и е напълно безплатно. Всички материали ще бъдат осигурени от сдружение „ЗА Горна Оряховица”.

Каузата, за която ще се създадат иконите, е да се подкрепят горнооряховски абитуриенти. Затова всеки, който ще участва в ателието, ще дари своето творение на сдружението. Ако някой иска да откупи творбата си, цената е 50 лв.

Мястото на творческата среща е конферентната зала на спортна зала „Никола Петров” на 7 април (неделя) от 11 часа.

Местата са ограничени, така че е необходимо предварително записване на телефон 0887 843 969.


Ключови думи
Сдружение ЗА Горна Оряховица позлатени икони
Последни
Седмицата
Анкета