Вторник, 30 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

На 18 април в Горна Оряховица започва раздаването на хранителни продукти за уязвими граждани

  02.04.2024 16:21
На 18 април в Горна Оряховица започва раздаването на хранителни продукти за уязвими граждани

През този месец от Български Червен Кръст - Велико Търново стартират раздаването на хранителни продукти в изпълнение на Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027г.– операция „Подкрепа“, финансирана от Европейски социален фонд плюс.
В област Велико Търново ще бъдат подпомогнати 13778 лица.
За Община Горна Оряховица раздаването на хранителни продукти ще започне на 18 април и ще продължи до 31 май 2024 год. Правоимащите лица са 2254.
Бенефициенти по програмата са лица, попадащи в следните групи:
1. Лица и семейства, подпомагани по Наредба № РД-07-5 от 2008 г. за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление (2023 г./2024
2. Лица с ниски доходи на член от семейството, които получават месечни помощи за отглеждане на дете по реда на чл. 8, ал. 1 и 5 от ЗСПД.
3. Лица с над 90% степен на увреждане, с определено право на чужда помощ и ниски лични доходи от пенсия, които получават месечна финансова подкрепа по чл.70 от ЗХУ .
4. Лица и семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане по реда на чл. 8д от ЗСПД.
5. Лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на дете при близки и роднини и в приемни семейства по реда и условията на ППЗЗД.
6. Лица и семейства, подпомогнати с еднократна помощ по реда на чл. 16 от ППЗСП или на друго нормативно основание, въз основа на инцидентно възникнали обстоятелства.
7. Лица или семейства с ниски доходи, получили отказ за подпомагане по Наредба №РД-07-5 от 2008 г. за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление, поради надвишен диференциран доход за отопление или поради неизпълнено някое от другите комплексни условия за подпома-гане, което не променя нивото им на материално лишение.
На едночленни и двучленни семейства ще се раздават хранителни пакети, които съдържат следните хранителни продукти – брашно, ориз, спагети, лютеница, зелен фасул стерилизиран, домати стерилизирани, грах, гювеч, конфитюр, пиле фрикасе, херинга в доматен сос, зрял фасул стерилизиран, леща, захар и олио с общо тегло 10,890 кг.
На тричленни семейства и семейства с повече членове ще се раздават хранителни пакети, които съдържат следните хранителни продукти – брашно, ориз, спагети, лютеница, зелен фасул стерилизиран, домати стерилизирани, грах, гювеч, конфитюр, пиле фрикасе, херинга в доматен сос, зрял фасул стерилизиран, леща, захар и олио с общо тегло 38,370 кг.

За град Горна Оряховица раздаването ще започне на 18 април в пункта на адрес ул. „Вичо Грънчаров“ № 19. Пунктът ще работи всеки работен ден от 9.00 ч до 13.00 ч. Лицата, които не могат лично да получат хранителните продукти, могат да попълнят пълномощно по образец, което могат да вземат в пункта за раздаване, с което да упълномощят друго лице да получи продуктите.


Ключови думи
храни
Последни
Седмицата
Анкета