Понеделник, 29 Апр 2024
            
Общество Свищов

Започва раздаването на хранителни продукти в изпълнение на Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027 г.

  01.04.2024 15:29
Започва раздаването на хранителни продукти в изпълнение на Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027 г.

През месец април 2024 г. Български червен кръст Велико Търново стартира раздаването на хранителни продукти в изпълнение на Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027 г. – операция „Подкрепа“, финансирана от Европейски социален фонд плюс.

В община Свищов ще бъдат подпомогнати 2046 лица и семейства - 1036 в град Свищов и 1010 в населените места

Бенефициенти по програмата са лица, попадащи в следните групи:

1. Лица и семейства, подпомагани по Наредба № РД-07-5 от 2008 г. за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление (2023 г./2024

2. Лица с ниски доходи на член от семейството, които получават месечни помощи за отглеждане на дете по реда на чл. 8, ал. 1 и 5 от ЗСПД.

3. Лица с над 90% степен на увреждане, с определено право на чужда помощ и ниски лични доходи от пенсия, които получават месечна финансова подкрепа по чл.70 от ЗХУ.

4. Лица и семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане по реда на чл. 8д от ЗСПД.

5. Лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на дете при близки и роднини и в приемни семейства по реда и условията на ППЗЗД.

6. Лица и семейства, подпомогнати с еднократна помощ по реда на чл. 16 от ППЗСП или на друго нормативно основание, въз основа на инцидентно възникнали обстоятелства.

7. Лица или семейства с ниски доходи, получили отказ за подпомагане по Наредба №РД-07-5 от 2008 г. за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление, поради надвишен диференциран доход за отопление или поради неизпълнено някое от другите комплексни условия за подпома-гане, което не променя нивото им на материално лишение.

На едночленни и двучленни семейства ще се раздават хранителни пакети, които съдържат следните хранителни продукти – брашно, ориз, спагети, лютеница, зелен фасул стерилизиран, домати стерилизирани, грах, гювеч, конфитюр, пиле фрикасе, херинга в доматен сос, зрял фасул стерилизиран, леща, захар и олио с общо тегло 10,890 кг.

На тричленни семейства и семейства с повече членове ще се раздават хранителни пакети, които съдържат следните хранителни продукти – брашно, ориз, спагети, лютеница, зелен фасул стерилизиран, домати стерилизирани, грах, гювеч, конфитюр, пиле фрикасе, херинга в доматен сос, зрял фасул стерилизиран, леща, захар и олио с общо тегло 38,370 кг.

За град СВИЩОВ раздаването ще започне на 08. април 2024 г. в пункта на адрес Студентски град ул. „Студентска“ блок № 3.

Пунктът ще работи всеки работен ден от 9,00 ч. до 12,00 ч.

Лицата, които не могат лично да получат хранителните продукти, могат да попълнят пълномощно по образец, което могат да вземат в пункта за раздаване, с което да упълномощят друго лице да получи продуктите.

Раздаването на хранителни продукти ще продължи до 7 юни 2024 година./ сн. архив


Ключови думи
храни
Последни
Седмицата
Анкета