Събота, 27 Апр 2024
            
Общество Свищов

Община Свищов се присъединява към „Часът на Земята 2024: Подари 1 час на планетата“

  19.03.2024 10:09
Община Свищов се присъединява към „Часът на Земята 2024: Подари 1 час на планетата“

Община Свищов се присъединява към поредното издание на най-мащабната глобална природозащитна инициатива „Часът на Земята“, което ще се проведе на 23 март 2024 г., събота, от 20:30 до 21:30 ч.

Във връзка с инициативата, в Свищов ще бъдат символично изгасени светлините на административната сграда на Община Свищов и някои забележителности и паметници на културата в централната част на града.

Тази година WWF призовава да създадем "Най-важният Час на Земята".

В този един час милиони хора по света ще бъдат активни и ще помагат за опазването на природата. Така те ще накарат още повече хора около себе си да обърнат внимание на всичко, което ни свързва. Както и на всичко, което можем да изгубим. „Часът на Земята 2024“ може да бъде стимул за много повече от изключване на светлините.

Всеки от нас индивидуално може да пази природата. Начинът, по който живеем, е изключително важен – можем да правим по-етични покупки, да консумираме по-малко и по-разумно, да използваме велосипеди за транспорт, да отглеждаме здравословна храна на балкона, на покрива или в градината, да възстановяваме природата там, където живеем, да използваме възобновяеми източници на енергия, посочват от Община Свищов.


Ключови думи
Часът на Земята