Събота, 27 Апр 2024
            
Елена Икономика

Община Eлена с участие в 40-то издание на Туристическото изложение „Ваканция & СПА“

  13.03.2024 16:31
Община Eлена с участие в 40-то издание на Туристическото изложение „Ваканция & СПА“

Община Елена за поредна година представя своя туристически потенциал и местни производства на престижното изложение ВАКАНЦИЯ & СПА, провеждано в Интер Експо Център, град София.

Изложението бе официално открито от министъра на туризма Зарица Динкова, която уважи представителите от Елена. Тази година щандът на Общината е подготвен съвместно с Местен съвет по туризъм и Сдружение „Еленски бут“, под мотото „Еленският Балкан - дестинация в четири сезона“.

Посетителите са посрещнати от представители на Община Елена, Местен съвет по туризъм, Сдружение „Еленски бут“, Музей на Възраждането и ученика Константин Димитров от 11 клас – паралелка „Ресторантьорство“ в Средно училище „Иван Момчилов“.

Председателят на Сдружение „Еленски бут“ Мартин Трухчев успя да впечатли посетителите на изложението с характерното ястие с местни продукти – кавърма с джолан от еленски бут, праз и манатарки.

Всеки желаещ можеше да опита и различни специалитети – еленски бут, филе „Елена“, вино, ракия, сирене, кашкавал, мед, сладка, сиропи и други местни деликатеси. Впечатляващи на щанда са и демонстрациите на гравиране с пирограф на дърво от занаятчията Милчо Бонев.

Заедно с информация за природните, културно-историческите забележителности, местата за настаняване и значимите събития от културния и спортния календар, са показани и възможностите за кулинарен туризъм в дестинацията.

Заповядайте на щанда на Община Елена (3.А17) до 15-ти март в Интер Експо Център - гр. София.


Ключови думи
ВАКАНЦИЯ & СПА Мартин Трухчев