Събота, 27 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Симеон Петров и Преслава Мелконян от Керамичната школа на СУ „Вичо Грънчаров” са с първи места от конкурса „Бяло и червено” в Лясковец

  12.03.2024 13:55
Симеон Петров и Преслава Мелконян от Керамичната школа на СУ „Вичо Грънчаров” са с първи места от конкурса „Бяло и червено” в Лясковец

Две първи места от традиционния конкурс „Бяло и червено” спечелиха възпитаници на Детската керамична школа при СУ „Вичо Грънчаров” с ръководител Надя Александрова.

Над 60 деца от цяла България се включиха в конкурса за изработка на най-красива мартеница. Арт състезанието се организира за поредна година от НЧ „Напредък-1870”, клуб „Млад етнограф” и Музей на гурбетчийското градинарство, подкрепени от Община Лясковец. В тазгодишната надпревара имаше участници от В. Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Видин, Силистра, София, Бургас, Ямбол, Сандански и други.

В категория „Пана” първите места са за керамичните пластики на възпитаници на Надя Александрова в Керамичната школа на СУ „Вичо Грънчаров”. Симеон Петров от 5 а. клас е победител във Втора възрастова група, а Преслава Мелконян от 10 б. клас е първа сред учениците от гимназиалния курс.

В групата на горния курс, поради големия брой изключително красиви пана, оценяващите присъдиха и Специална награда – тя е за труда на ученици от ПГХТ „Асен Златаров“ - Горна Оряховица.


Ключови думи
Керамична школа СУ "Вичо Грънчаров" Горна Оряховица