Събота, 27 Апр 2024
            
Велико Търново Общество

2390 лв. събраха Ротаракт клуб Велико Търново и фондация „Искам бебе” по време на кампанията „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”

  10.03.2024 08:41
2390 лв. събраха Ротаракт клуб Велико Търново и фондация „Искам бебе” по време на кампанията „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”

Ротаракт клуб Велико Търново и фондация „Искам бебе” реализираха за шеста поредна година традиционната си пролетна кампания „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”. По време на акцията, която се проведе на 7 и 8 март, бе събрана сумата от 2 390,00 лв. След провеждането на жребий, в присъствието на нотариус, сумата ще бъде дарена на двойка с репродуктивни проблеми от град Велико Търново.

Членовете на Ротаракт клуб Велико Търново изказват благодарност към всички, които повярваха в каузата им и ги подкрепиха.

„С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми” е инициатива на Ротаракт клуб Велико Търново и фондация „Искам бебе”, реализираща се от 2019 година насам. Кампанията се осъществява за шести, пореден път, като дори пандемията от Ковид-19 не изплаши младите добротворци. Със средства от кампанията, осъществена във Велико Търново, са подкрепени четири двойки от старата столица, като три от тях вече имат свои деца. Именно това е показателен факт за смисъла на инициативата, както и за нуждата от реализирането ѝ.

Ротаракт е младежка организация за лица на възраст между 18 и 30 години, партньор на Ротари и част от структурата на Ротари Интернешънъл. Дейността на Ротаракт клуб Велико Търново е насочена към организирането на хуманитарно ориентирани кампании в полза на обществото. Традиционни инициативи на Ротаракт клуб Велико Търново, са „Купи и дари”, „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”, „В кръвта ти е да спасяваш животи”. Ежегодно Ротаракт клуб Велико Търново организира и провежда, и нови кампании в полза на обществото. Ако проявявате интерес към дейността на Ротаракт клуб Велико Търново, може да се свържете с тях, чрез официалните им страници в социалните мрежи.


Ключови думи
Искам бебе