Събота, 27 Апр 2024
            
Общество Свищов

Във викторина „Пътят на Свободата“ участваха деца от ДГ „Васил Левски“ в Свищов

  03.03.2024 07:19
Във викторина „Пътят на Свободата“ участваха деца от ДГ „Васил Левски“ в Свищов

В навечерието на 3 март децата от четвъртите групи „Пчелички“ и „Палавници“ при ДГ “Васил Левски“ и ДГ “Васил Левски“ – филиал, с учителки Десислава Иванова и Ивелина Ангелова, Мария Кушлова и Глория Матева, се състезаваха във викторина „Пътят на Свободата“. Водещ бе главният учител Анна Иванова. Викторината премина в 5 кръга: „Национални символи“, „Национални герои“, „Васил Левски“, „3 март - Национален празник на България“ и практически кръг, в който децата от двата отбора трябваше да подредят пъзел и разкажат какво знаят за картината от пъзела. Гости на бъдещите първокласници бяха Румяна Кузева – началник отдел „Образование и младежки политики“ и децата от трета група „Врабчета“.

За всеки верен отговор отборите получаваха по един магнит с изглед от България, който поставяха на своята карта на България. Завидни за възрастта си знания показаха децата. С вълнение и гордост те разказваха за националните символи, отговаряха на въпросите за Васил Левски, въпроси свързани с историята и бележити личности от Свищов.

Нямаше победен и победител в това съревнование. Децата от отбор „Роза“ и отбор “Еделвайс“ спечелиха по равен брой точки. След края на викторината, в поздравлението си към децата Румяна Кузева им пожела винаги да носят България в сърцето си и да продължат да изучават историята на своята Родина. Заедно с директора на детската градина Матова, те зарадваха бъдещите първокласници с подаръци.


Ключови думи
Пътят на свободата