Неделя, 28 Апр 2024
            
Велико Търново Култура

Във Велико Търново писателят Емануил Видински представя романа си „Дом за начинаещи“

  02.03.2024 07:17
Във Велико Търново писателят Емануил Видински представя романа си „Дом за начинаещи“

Писателят Емануил Видински ще представи във Велико Търново романа си „Дом за начинаещи“. Действието се развива през 90-те години на миналия век в тогавашна Източна Германия. Тогава момче от България остава да живее в дом за деца, поддържан от католическата църква. Проследява се и какво се е случило с порасналото момче. Новото начало, което не забравя, при което се завръща. Темата е за вечното завръщане към всяко ново начинание, към началата, към универсалното в човешкия живот, изведено от индивидуалния опит.

Романът „Дом за начинаещи” е втори за Емануил Видински. Той има издадени два сборника с разкази и един със стихотворения. Срещата с читатели е част от формата „Близък прочит” на Северина Плачкова и Александър Христов за представяне на книги и автори. Тя ще се състои на 2 март, събота в клуб на ул. „Независимост” 21 от 18.00 ч.

Входът е свободен. Събитието е включено и в програмата на Национален литературен фестивал „Глоси“, и в „Домът“ – програма за култура и дебат./ сн. организатори


Ключови думи
Емануил Видински