Събота, 27 Апр 2024
            
Горна Оряховица Други

Две премиери направиха танцьори от НЧ „Братя Грънчарови – 2002“ в празничния концерт за Деня на самодееца

  01.03.2024 12:23
Две премиери направиха танцьори от НЧ „Братя Грънчарови – 2002“ в празничния концерт за Деня на самодееца

Прекрасен фолклорен спектакъл поднесоха на горнооряховчани съставите на НЧ „Братя Грънчарови – 2002“. Така самодейците от читалището избраха да отбележат Деня на любителското художествено творчество - 1 март и да поздравят своите съграждани в навечерието на Националния празник на република България - 3 март.

На сцената в препълнената Зала 1 на Общината излязоха от най-малките до най-големите танцьори. Своята премиера направиха малчуганите от подготвителната група на Детска фолклорна студия „Раховче“, които за първи път танцуваха пред публика. Премиерно участие имаше и за най-новите танцьори от Клуба за народни хора „Фолклорна броеница“. На сцената излязоха и всички основни състави от Детска фолклорна студия „Раховче“, Фолклорна компания „Сидер войвода“ и Клуба за народни хора „Фолклорна броеница“.
Благодарим на всички самодейци за желанието и труда, благодарим и на техните семейства за съпричастността към това дело. Бъдете здрави, щастливи и успешни във вашите начинания, обърна се към самодейците и гостите в залата Иван Иванов, главен художествен ръководител на съставите от НЧ „Братя Грънчарови – 2002“.
На 3 март горнооряховчани и гостите на града ще могат да видят танцьорите от читалището в празничната програма на пл. „Георги Измирлиев“ от 11.00 ч.


Ключови думи
НЧ „Братя Грънчарови – 2002“