Неделя, 28 Апр 2024
            
Други Лясковец

Баба Марта вече дойде в Община Лясковец

  29.02.2024 15:55
Баба Марта вече дойде в Община Лясковец

Баба Марта дойде днес в Община Лясковец. В навечерието на 1 март тя закичи местната власт, за да има здраве, благоденствие и мир.

От години в ролята на лясковската Баба Марта влиза Елисавета Петрова. Тя е самодейка повече от 40 години, 28 години е пяла в Група за стари градски песни „Бели ружи“, майсторка е на красиви плетива, шевици и тъкачка на килими. Всяка година възрастната жена взима хурката и с радост изпълнява ролята си – връзва мартеници на малки и големи. Освен на децата по училища и детски градини, тя е позната на всички граждани в Лясковец.

В Общината Баба Марта влезе в заседанието на Общинския съвет, приветства и нарече на всички, след което раздаде на присъстващите по мартеничка, за да се накичат в утрешния ден. Мартеници получиха кметът Васил Христов, председателят на общинския съвет Сергей Добрев, общинските съветници, заместник-кметовете, кметовете на селата, директори, юристи и служители на общинска администрация.

Местната власт ѝ благодари за червено-белите дарове и ѝ върна жеста с красиво цвете, а тя връчи на кмета Христов букетче от уханни билки и цъфнало дръвче с пожелание за здраве и берекет.


Ключови думи
Васил Христов Баба Марта