Събота, 27 Апр 2024
            
Горна Оряховица Други

Д-р Станислав Ташев е новото попълнение в Първо вътрешно отделение в болницата в Горна Оряховица

  26.02.2024 09:21
Д-р Станислав Ташев е новото попълнение в Първо вътрешно отделение в болницата в Горна Оряховица

Д-р Станислав Ташев е новото попълнение в Първо вътрешно отделение в болницата в Горна Оряховица.

28-годишният специализант по гастроентерология работи в отделението от 1 януари т. г. Д-р Ташев е родом от Кърджали, завършва езикова гимназия с английски език в родния си град, след което следва "Медицина" в МУ - Пловдив, където се дипломира успешно през 2020 година. Връща се в Кърджали, където работи две години в Спешно отделение и още една година във вътрешното отделение на МБАЛ и избира да специализира Гастроентерология.

"Избрах тази специалност, още докато бях студент, по метода на изключването. Тя ме привлече с голямото разнообразие на клинични случа и възможности за развитие, за овладяване на нови процедури, и технологии", споделя той. Д-р Ташев взема решение много бързо да започне работа в общинската болница в Горна Оряховица и да се премести да живее в района. "Бях вече слушал и прочел за високото ниво на гастроентерологията и високото ниво на ендоскопската дейност в Първо вътрешно отделение в болницата тук. В края на м.г. година се запознах с д-р Илко Костурков, който завежда отделението и той ме покани да стана част от екипа. Впечатли ме високият обем на медицинските дейности, модерната и високоспециализирана апаратура, с която разполагат, което дава големи възможности за младите лекари. Д-р Костурков е невероятен лекар и за мен е шанс да се обучавам и да трупам опит в неговия екип! Вече ме включват пълноценно в дейностите на отделението, всеки ден се срещам с редки и интересни случаи и научавам по нещо ново", споделя още младият специализант и допълва, че е участвал и в екип за изпълнение на ендоскопски процедури.

За да работи в болницата в Горна Оряховица, от началото на годината д-р Ташев се премества да живее в съседното Велико Търново и продължава обучението си по придобиване на специалност "Гастроентерология" в МУ- Плевен.


Ключови думи
д-р Станислав Ташев