Събота, 27 Апр 2024
            
Велико Търново Култура

Симеон от СУ „Емилиян Станев“ ще бъде солист на габровския камерен оркестър

  25.02.2024 06:42
Симеон от СУ „Емилиян Станев“ ще бъде солист на габровския камерен оркестър

15-годишният Симеон Витанов, ученик от СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново ще е солист на габровския камерен оркестър. Той ще изпълни концерт за кларинет от Волфганг Амадеус Моцарт, информират от училището.

Възпитаникът на музикалната паралелка IX “а” на най-голямото училище в областта ще излезе пред габровската публика на сцената на Художествената галерия „Христо Цокев“ на 28 февруари. Симеон Витанов получава уникалния шанс да свири с габровския камерен оркестър, след като през август 2023 г. спечели конкурса „Трявна арт академия“.

Това е едно от любимите ми изпълнения за кларинет и съм изключително щастлив, че ще свиря именно него. Концертът за кларинет на Моцарт е доста висока летва, свирят го обикновено далеч по-опитни музиканти, сподели младата музикална надежда.

Симеон Витанов учи в СУ „Емилиян Станев“ вече 6 години, а негов музикален педагог е диригентът на „Джуниър Бенд“ Йордан Цветанов. Младият кларинетист е носител на множество награди от родни и чуждестранни конкурси./ сн. СУ "Емилиян Станев"


Ключови думи
СУ Емилиян Станевн Моцарт габровски камерен оркестър