Неделя, 28 Апр 2024
            
Велико Търново Култура

Театър ВЕСЕЛ покани на сцената си герои от приказките

  24.02.2024 06:35
Театър ВЕСЕЛ покани на сцената си герои от приказките

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 24 февруари от 11.00 часа в читалище „Искра” в старата столица, театърът домакин покани герои от света на приказките. Чудноватата история ще бъде разказана от куклениците от Драматично-кукления театър от Силистра. „Таласъмът Тропалан“ е спектакъл от репертоара на силистренските актьори, които за пореден път ще очароват със своя талант търновските си почитатели.

Оригиналното режисьорско и сценографско решение, красивата музика и впечатляващата актьорска игра оформят визията на спектакъла. Постановката и драматизацията са на Съби Събев, сценографията и куклите – на Павлина Василева, а оригиналната музика – на Георги Гарчов. В спектакъла играят актьорите Елена Кешишева, Михаил Незалзов и Станислав Георгиев.

Таласъмът Тропалан напуска гората в търсене на нови предизвикателства и се настанява в царския палат. А приказката завършва щастливо – със сватба!

Проектът „Съботни спектакли за семейна публика“ на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище „Искра“ във Велико Търново. За допълнителна информация – 0878 790 549.


Ключови думи
Таласъмът Тропалан