Неделя, 28 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Дами настъпват във винарството и печелят награди в Долна Оряховица

  14.02.2024 14:53
Дами настъпват във винарството и печелят награди в Долна Оряховица

Екипът на Исторически музей - Горна Оряховица за втора поредна година пресъздаде по автентичен начин ритуала, свързан с отбелязването на празника Трифон Зарезан, с помощта на самодейци от клуб на пенсионера „Надежда“ и читалище „Христо Козлев-1883“ в Долна Оряховица.

В двора на Етнографския музей в Долна Оряховица бе извършен празничен водосвет за здраве и благоденствие от отец Созонт.

Песенен поздрав отправиха смесен хор от самодейците от клуб на пенсионера „Надежда” и читалище „Христо Козлев – 1883” с художествен ръководител Георги Петров и корепетитор Мария Стоянова.

Гостите на събитието имаха възможността да дегустират различни вина, осигурени от Кметство Долна Оряховица.

Кулминацията на събитието бе официалното награждаване на отличените участници в конкурса за домашно вино, който бе проведен от жури в състав Ивайло Иванов - шеф готвач, финалист в предаването Hell's Kitchen 3; Калин Върбанов – собственик на винарна Lege Artis; Теодор Георгиев – управляващ съдружник в „Новите лозя“, с. Арбанаси; Петя Иванова - зам.-кмет „Хуманитарни дейности и спорт“ в Община Горна Оряховица и Веско Ирибаджаков - кмет на град Долна Оряховица.

Журито бе затруднено в избора си и връчи по няколко награди в категория.

Трето място в категория „Бели вина” си поделиха Красимир и Йорданка Грешеви и Марин Узунов. На второ място бяха класирани Георги Хаджимаринов и Маринела Начева. А първото място заеха Ивайло Манахов и Иван Т. Иванов.

В категория „Червени вина” на трето място са Георги Хаджимаринов, Красимир и Йорданка Грешеви, Мирослав Г. Минков, Росен Наков и Михаил Катрев.

Второто място е за Свилен Иванов, Динка Костова и Иван Т. Иванов.

На първо място се класираха Владко Владимиров, Ивайло Манахов, Първан Първанов и Мима Харлова.

В категория „Розе” третото място е за Васко Василев и Марин Зарзалиев. На второ са Григор М. Минков и Марин Н. Хаджиев. А първото си поделят две дами - Мима Харлова и Маринела Начева.

Исторически музей – Горна Оряховица изказва благодарност към уважаемото жури за безвъзмездната работа по оценяване на вината и към д-р Миглена Харлова, подсигурила наградния фонд за конкурса.

https://www.facebook.com/muzei.gorna


Ключови думи
Зарезан конкурс Долна Оряховица Исторически музей Горна Оряховица