Петък, 12 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Цено Спасов - един от последните ветерани от Втората световна, си отиде малко преди да навърши 100 години

  12.01.2024 20:59
Цено Спасов - един от последните ветерани от Втората световна, си отиде малко преди да навърши 100 години

Завърши земният си път Цено Спасов – един от последните ветерани, участвали във Втората световна война от Горна Оряховица.

След малко повече от месец той щеше да стане на 100 години. Цено Спасов е роден на 29 февруари и тази година можеше да отпразнува едва за 25-ти път рожден ден на своята дата. Приятелите му от Съюза на ветераните и Съюза на запасните офицери му подготвяха грандиозен празник. Но той не можа да му се порадва.

„Със сълзи на очите съобщаваме, че ветеранът Цено Петров Спасов не дочака своя юбилей. Завърши земният път на един достоен и обичан от всички ни човек! Бай Цено, ти винаги ще си в нашите сърцата! Ти ще си ни пример за доброта и сърдечност! Ще те помним! Последно сбогом!“, съобщиха от Съюза на ветераните от войните в България - Г. Оряховица.

Погребението ще е на 14 януари 2024 г. в Гробищен парк – Горна Оряховица. Прощаването с Цено Спасов ще започне от 11 ч. в Ритуалната зала.

https://www.regnews.net/news/16785382567947/veteranat-ot-vtorata-svetovna-tseno-spasov-e-na-praga-na-svoeto-stoletie-makar-da-e-praznuval-samo-24-rozhdeni-dni


Ключови думи
Цено Спасов Горна Оряховица почина ветеран
Последни
Седмицата
Анкета