Събота, 06 Апр 2024
            
Велико Търново Общество

Над 4500 лв. събра Градският ученически парламент на благотворителния си базар

  02.01.2024 12:35
Над 4500 лв. събра Градският ученически парламент на благотворителния си базар

Младежите от Градския ученически парламент събраха 4577,18 лв. на традиционния си благотворителен базар. Те имаха къщичка на Коледния базар, организиран от Община Велико Търново. На нея се продаваха ръчно изработени изделия,  направени от членовете на организацията и техни приятели.

Тази година каузите са две. Едната е за децата от Центъра за специална образователна подкрепа „Иван Вазов“ в Ново село и за малката Нелис, която страда от високорисков невробластом. Благодарение на това, че тази година успяха да се разпродадат изделията, младежите ще помогнат и на Сдружение „Приятели на Горски Сеновец“ за дневния център за деца и младежи с увреждания „Сърчице“.  

„Благодарим на жителите и гостите на Велико Търново, че отново изкупиха всичко и ще успеем да зарадваме много деца. Благодаря на Община Велико Търново и „Царевград Търнов“ за това, че винаги ни подкрепят в благородните ни каузи. Благодаря и на всички наши добротворци за работата през годината и пожелавам на всички една щастлива и успешна нова година“, каза Лилия Енчева - председател на Градски ученически парламент.


Ключови думи
Градски ученически парламент
Последни
Седмицата
Анкета