Събота, 07 Oct 2023
            
Велико Търново Други

Градският ученически парламент във Велико Търново стана на 22 г.

  03.07.2023 09:24
Градският ученически парламент във Велико Търново стана на 22 г.

С концерт Градският ученически парламент отпразнува своята двадесет и втора годишнина. Той се проведе в Летния театър, с подкрепата на Община Велико Търново и Младежки дом.

На сцената своите изпълнения представиха ДВГ „Пеещи камбанки“, Виргиния балет, Студио „Румина“, Танцово студио „Динамик“, Анелия Илиева, ученици от класа по поп и джаз пеене от СУ „Емилиян Станев“ с ръководител Петя Кръстева, младите изпълнители Данаила Мицова и Теодора Джебарова от класа по флейта на г-жа Шимидова, ДЮТА „Търновче“.

Своите поздравления към организаторите отправи заместник-кметът по културата на Община Велико Търново Нейко Генчев. Той подчерта, че думата парламент идва от френски и означава „говоря“, а какво по-хубаво от това да се говори на езика на изкуството. На събитието присъстваха и бившите председатели на организацията Марта Павлова-Стоянова, Жулиета Войнова и Красин Каракоцев.

„Искам да благодаря на целия екип на Градски ученически парламент за този концерт и за всички акции, които сме направили досега. Нищо от това нямаше да бъде възможно без безрезервната подкрепа на Община Велико Търново и Младежкия дом“, сподели в емоционално слово председателят на организацията Лилия Енчева.

Градският ученически парламент е създаден през 2001 г. от ученици, които имали мечтата да ангажират свободното време на младите хора във Велико Търново. През годините младежите са организирали много благотворителни кампании, спортни мероприятия и образователни акции. Част от тях жителите и гостите на града можеха да видят на специална изложба пред Факултета по изобразително изкуство.


Ключови думи
Градски ученически парламент
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати