Събота, 23 Мар 2024
            
Горна Оряховица Общество

Тържествен концерт „Коледна радост” събра малки и големи самодейци в читалището на Първомайци

  21.12.2023 13:56
Тържествен концерт „Коледна радост” събра малки и големи самодейци в читалището на Първомайци

Малкият салон на читалището в село Първомайци събра почитатели на съставите на НЧ „Иван Вазов-1893” в навечерието на Рождество Христово. Гости на празника бяха кметът на селото Ясен Янков и директорът на ОУ „Елин Пелин” Милена Маринова. Водеща на концерта бе очарователната Пенка Станчева, артистка при театралния състав на читалището.

Самодейци от женската вокална група и детския танцов състав и деца от ОУ „Елин Пелин” представиха обичая „Коледуване”.

С две хора се представиха децата от първа група на ДТС „Майска китка” с хореограф Михаил Станков. Първа група за една година удвои своите участници. Настоятелството се постара да направи нови носии на всички деца. На концерта децата заблестяха както с уменията си, така и с красотата на българските носии!

Гости на концерта бяха възпитаниците на Школата по китара при НЧ „Напредък-1869”, град Горна Оряховица Марио Петков и Костантина Константинова, които се представиха и като дует. Ръководител на школата е Милко Тодоров, който започва своя творчески път точно на сцената на читалището в Първомайци.

Втора група на ДТС „Майска китка” с хореограф Михаил Станков също завладя публиката с завладяващата си игра. Те представиха две хора. С нови носии са и децата от групата.

Женската вокална група „Севдана” вече е с ръководител маестро Георги Петров и представи две от неговите обработки на народни песни. Съставът също нарасна с още две певици.

Изненада и нестихваща радост и емоции предизвика Клуб за народни хора „Жарава”, за когото сцената бе тясна при този обновен и удвоен състав. Хоро на два ката се люшна от сцената и долу в салона.

След тяхното изпълнение последва още една песен на женската вокална група „Севдана” с диригент Георги Петров и корепетитор Стефан Бочуков.

Финалът надмина и най-смелите очаквания. Заедно заиграха танцьорите на КНХ „Жарава” и ДТС „Майска китка” (1 и 2 група). При нестихващи аплодисменти кръшна ръченица завладя публиката. Изпълненията на малки и големи донесоха много емоции!

Коледният концерт на съставите на НЧ „Иван Вазов-1893” донесе много радост, весело настроение и вдъхновение на публика и участници! Заредени с емоции и окрилени в края на концерта децата и техните родители посетиха коледния базар на Арт клуб „Гайтани” и закупиха книги с автограф на Веселина Кожухарова, Славея Семова и Ивелина Семова. Това е нова инициатива на клуба, която се оказа много успешна!

Домакините почерпиха всички деца и възрастни на концерта и им пожелаха здраве и весело посрещане на Рождество Христово и Новата 2024 година!


Ключови думи
Първомайци Коледен концерт
Последни
Седмицата
Анкета