Четвъртък, 22 Фев 2024
            
Горна Оряховица Общество

Децата в ДГ „Детска радост” в Долна Оряховица пият най-чистата вода

  23.11.2023 16:35
Децата в ДГ „Детска радост” в Долна Оряховица пият най-чистата вода

Децата в ДГ „Детска радост” в Долна Оряховица пият най-чистата вода, след като в градината бе монтирана система за пречистване. Системата е доставена от „Техноинокс инженеринг” – София и представлява голям филтър, който се монтира до водомера и служи за дезинфекция, омекотяване, пречистване и UV третиране на водата.

Средствата за закупуване на системата са дарение. Основната част е от парите, които всяка детска градина получи от благотворителния маратон „Бягай и помагай”. Тъй като сумата не била достатъчна, собственикът на фирмата-доставчик Ивайло Тодоров също помогнал.

ДГ „Детска радост” е единствената в региона, която има такава система. За Долна Оряховица тя е необходима заради много честите аварии и спирания на водата, след което тя тече замърсена. В момента обаче децата пият най-чистата вода и имаха възможност сами да се убедят в разликата. В занятия на тема „Водата – извор на живот” те участваха в различни експерименти и видяха под микроскоп проби от различни водоизточници.

С тази придобивка нашите малчугани имат възможност да пият вода без бактерии, микроорганизми, ръжди и други замърсители. Каква по-добра инвестиция от тази - здравето на нашите деца, коментира директорът на детската градина Красимира Захариева.


Ключови думи
детска градина Долна Оряховица вода
Последни
Седмицата
Анкета