Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Кристина Енчева и Антоанета Момчилова със златни медали от „Математика без граници”, още девет деца от Горна Оряховица са с бронз

  23.11.2023 15:47
Кристина Енчева и Антоанета Момчилова със златни медали от „Математика без граници”, още девет деца от Горна Оряховица са с бронз

11 ученици от Горна Оряховица са сред медалистите от първия кръг на международното състезание „Математика без граници”. Кристина Енчева и Антоанета Момчилова са сред най-добре представилите се и печелят злато, съответно в класацията за 6 и 7 клас. Останалите са с бронзови отличия, а още над 40 деца от Горна Оряховица имат сертификати.

XI издание на „Математика без граници” ще протече по досегашния регламент от два училищни кръга, полуфинали и финали.

В първия кръг участваха над 23 000 ученици от 29 страни - Австралия, Азербайджан, Албания, Армения, България, Виетнам, Естония, Индонезия, Казахстан, Канада, Киргизстан, Македония, Малайзия, Малта, Мианмар, Нигерия, Румъния, САЩ, Словения, Сингапур, Сърбия, Тайван, Туркменистан, Турция, Украйна, Узбекистан, Филипините, Хонг Конг и Черна гора.

Младите математици се оценяват по възрастови групи и има отделни класации от 1 до 9 клас.

При първокласниците няма участие от Горна Оряховица.

Сред второкласниците, където конкуренцията е била между повече от 5100 деца, резултати за бронз постигат Мая Стоева от СУ „Георги Измирлиев” и Ивелина Ганева от ОУ „Иван Вазов”.

В групата на 3 клас са се състезавали близо 3400 деца. Бронзови медалисти стават Георги Иванов и Радостин Николов от СУ „Георги Измирлиев”, както и Румен Стефанов от ОУ „Иван Вазов”.

Близо 4000 са математиците, премерили сили в групата на 4 клас. Радослав Янков от СУ „Георги Измирлиев” постига резултат за бронз.

Три бронзови медала ще пристигнат в Горна Оряховица от надпреварата за 5 клас. Печелят ги Денислава Бочукова и Радослав Гатев от СУ „Вичо Грънчаров”, както и Петър Димитров от ОУ „Иван Вазов”.

Кристина Енчева от СУ „Вичо Грънчаров” прибавя поредното си злато, този път от „Математика без граници” за 6 клас.

Златна е и Антоанета Момчилова от СУ „Георги Измирлиев” при 7-класниците. Цвета Иванова от ОУ „Иван Вазов” и Йордан Стаменов от СУ „Георги Измирлиев” са бронзови медалисти в тази категория.

Вторият кръг от състезанието е в началото на февруари 2024 г.


Ключови думи
Математика без граници Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета