Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Други

Великотърновският театър обяви студентски конкурс за плакат

  15.11.2023 15:24
Великотърновският театър обяви студентски конкурс за плакат

Великотърновският театър обяви Студентски конкурс за театрален плакат. Той ще се проведе за втора поредна година сред студентите по графичен дизайн при Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Крайният срок за изпращане на готови творчески разработки е 21 ноември.

Конкурсът се организира по инициатива на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново в партньорство с катедра „Графичен дизайн и визуална комуникация“ при ВТУ с ръководител доц. д-р Красимира Друмева. Целта е да се създаде поле за изява на младите художници, както и да бъдат приобщени към развитието на културния живот в старата столица.

Участниците в конкурса ще трябва да разработят плакат за месечна програма в два варианта – за печат и за онлайн реклама. Победителят ще спечели парична премия от 300 лв. и ще бъде ангажиран с изработването месечния афиш до края на театралния сезон.

Жури, в което участват директорът на театъра Васил Вълчев, доц. д-р Красимира Друмева и младите актьори Никол Бойчева, Кирил Милушев и Боян Фърцов, ще оценява студентските разработки. Призьорите в конкурса ще бъдат обявени на 27 ноември.

Миналата година възможност да се включат в творческото състезание имаха само третокурсници от специалността „Графичен дизайн и визуална комуникация“. Сега конкурсът е отворен за всички студенти, които изучават тази специалност във Великотърновския университет.


Ключови думи
студентски конкурс за плакат театър
Последни
Седмицата
Анкета