Понеделник, 12 Фев 2024
            
Горна Оряховица Други

Д-р Иван Иванов: Болницата в Горна Оряховица е една от малкото, които в рамките на годината изпълниха на 100% изискванията на колективния трудов договор

  13.11.2023 15:46
Д-р Иван Иванов: Болницата в Горна Оряховица е една от малкото, които в рамките на годината изпълниха на 100% изискванията на колективния трудов договор

Средната брутна работна заплата за лекар в общинската болница в Горна Оряховица ще достигне 3 700 лева, а на медицинските специалисти – 2 350 лева след третото поредно увеличение на възнагражденията на медицинския персонал за тази година от 1 ноември, съобщи управителят на МБАЛ д-р Иван Иванов. Средната брутна заплата, която вече ще получават лекарите специализанти, ще е 2 500 лева.

Първото увеличение на заплатите бе направено на 1 януари, второто - на 1 септември, а третото е въведено от 1 ноември.

Поетапното увеличение на заплатите бе предприето, за да отговори на изискванията на Колективния трудов договор за заплатите в системата на здравеопазването.

„Нашата болница е една от малкото общински болници в страната, които в рамките на годината изпълниха на 100% изискванията на КТД“, коментира още д-р Иванов.

Според КТД, началната основна заплата на лекар в болничната помощ не трябва да бъде по-ниска от 2000 лева. Минималният праг на стартовата основна заплата за медицински специалист трябва да е 1500 лева. Лекарите специализанти следва да да стартират с основна заплата от 1900 лева.


Ключови думи
д-р Иван Иванов МБАЛ Св. Иван Рилски
Последни
Седмицата
Анкета