Сряда, 24 Яну 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Атанас Минков, кандидат за кмет на Долна Оряховица от ГЕРБ: Първото, което ще направя като кмет, е да реша проблема със спирателните кранове. Не може заради локална авария, целият град да стои без вода

  25.10.2023 08:55
Атанас Минков, кандидат за кмет на Долна Оряховица от ГЕРБ: Първото, което ще направя като кмет, е да реша проблема със спирателните кранове. Не може заради локална авария, целият град да стои без вода

39-годишният Атанас Минков е сред малкото кандидати на ГЕРБ, които правят своите първи стъпки в политиката на тези избори. Зад себе си обаче има дълга семейна история, свързана с управлението на втория град в общината.

 

-В малкия град всички се познават, но има ли нещо, което съгражданите ви не знаят за Атанас Минков?

-Да така е, със всички сме едно голямо семейство. Разбира се, че не всички ме познават, така както най-близкото ми обкръжение. Казвам се Атанас Минков на 39 г., семеен, с 2 деца.

През 2006 г. завърших висшето си образование във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. По стечение на обстоятелствата не работя по професията си, а вече 11 години се занимавам с търговия на селскостопанска техника и резервни части в една от водещите компании в бранша „Универсал-НВГ” ООД. Изключително съм благодарен на управителите на фирмата Николай и Данка Георгиеви, че ми дадоха възможността да работя свободно, да се уча на бизнес и да се развивам.

Със сигурност има и доста интересни случки от моя живот, които не са известни на голям кръг от хора. Ще ви споделя една от тях, за която и до ден днешен се сещам със смесени чувства.

През 2001 г., след много силно мое участие в държавното първенство по волейбол, бях поканен в младежкия национален отбор, където щях да имам привилегията да съм рамо до рамо с Матей Казийски, Данаил Милушев, Тодор Алексиев и покойния легендарен треньор Брунко Илиев. Това беше няколко месеца преди голям международен форум, но за съжаление 10 дни преди лагер-сбора претърпях инцидент и си счупих ръката, така се разминах с една възможност, която каца веднъж на рамото.

От този ден си казвам, че така е трябвало да стане и, че всяко зло е за добро. Не успях да стана национал, но все пак от спорта ми остана състезателният дух и желанието за победа.

-Името задължава, имате ли амбиция да надскочите Минкови, които вече са управлявали Долна Оряховица?

-Разбира се, че задължава. Най-вече дългогодишното управление на моя брат Григор Минков, който беше кмет само допреди 4 г. По-възрастниете помнят и нашия покоен баща Илия Минков. Дългогодишното им участие в самоуправлението на нашия град сочи, че и двамата се ползваха с доверието и уважението на нашите съграждани.

А дали аз, като кандидат за кмет, имам амбиции да надмина постигнатото от тях? Това за мен не е въпрос, а задължение. В разговорите, които проведох по време на кампанията, някои казваха, че аз трябва да се „дистанцирам” от моя брат, каквото и да значи това.

Само че това нито е възможно, нито е редно. Да не говорим, че опитът и контактите, които той е натрупал през годините, са безценни и могат само да са в мой плюс.

-Какви са най-важните проблеми на Долна Оряховица?

- Проблемите са страшно много:

  • Остаряла водопреносна система.
  • Лоша пътна инфраструктура.
  • Липсата на аптека
  • Проблем с бездомните кучета

Това са само част от нещата, които не чакат отлагане и час по-скоро трябва да се заработи за решаването им.

-Какво първо ще направите, когато влезете в кметския кабинет?

-Няколко са нещата:

  • Да се запозная с подготовката за зимния сезон и да организирам такава, защото зимата чука на нашите врати.
  • Да направя среща с управитекя на ВИК и да започнем работа по възстановяване на спирателните кранове и изграждането на нови такива по различните квартали, защото не е нормално заради локална авария на водопреносната мрежа да остава цял град без вода.

-А с какво искате да се похвалите след 4 години, когато, евентуално, отново ще сте в предизборна кампания?

- Искам проблемите, за които споменах, да са решени или поне по тях вече да се работи. Имам подкрепата и на кмета на Общината инж. Добромир Добрев, с който заедно планираме ходовете занапред - поетапна подмяна на водопровода и асфалтиране на уличната мрежа.

-Малко преди вота, какво е последното ви послание към хората, които се колебаят?

- Вярвам, че хората оценяват колко е важно да гласуват. Надявам се, че в мое лице виждат човек, заради който си струва да го направят, дори и да не са гласували преди.

На всички долнооряховчани на първо място желая да са живи и здрави, по-важно от това няма. Да бъдат задружни, отзивчиви и преди всичко състрадателни. В днешния забързан свят все по-рядко се срещат тези добродетели. Ако ми се доверят, заедно ще направим нашия град по-добър.

Подкрепете на 29 октомври знаещия и можещия отбор с №7. За едно ново начало и да завършим започнатото.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Ключови думи
Атанас Минков ГЕРБ Долна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета