Четвъртък, 04 Яну 2024
            
Горна Оряховица Общество

Третокласниците от СУ „Георги Измирлиев“ с дарение за Детското отделение в Болницата в Горна Оряховица

  05.10.2023 10:04
Третокласниците от СУ „Георги Измирлиев“ с дарение за Детското отделение в Болницата в Горна Оряховица

Третокласниците от СУ „Георги Измирлиев” в Горна Оряховица изненадаха  приятно екипа на Отделението по педиатрия в общинската болница, като дариха 15 комплекта спално бельо за нуждите му. По идея на своите класни ръководители, учениците не купували букети за учителите си за първия учебен ден, а събрали пари за дарението за Детско отделение.

Спалните комплекти получиха в училището началникът на отделението д-р Елена Зарева и медицинска сестра Десислава Дживдерова.

„Срещата ни мина изключително сърдечно. Бяхме топло посрещнати от ръководството на училището, от учителите и учениците. Много сме трогнати и в знак на благодарност подарихме по една роза на всеки учител, който не получи цвете на 15 септември, както и благодарствени писма до всеки трети клас от випуска”, разказа д-р Зарева.

„Третокласниците ни трогнаха до сълзи, тъй като ни прегръщаха и ни се радваха много, а ние от своя страна им благодарихме и им пожелахме здраве и много усмивки!”, разказа още д-р Елена Зарева.

Това не е първата дарителска акция „Пари за благотворителност вместо цветя“ на учениците от началния курс на СУ „Георги Измирлиев” към МБАЛ. Преди 4 година малките ученици събраха над 2110 лева и ги дариха за нуждите на АГО, с които бяха закупени хавлийки, дрешки, памперси и постелъчен инвентар.


Ключови думи
СУ "Георги Измирлиев4 дарение
Последни
Седмицата
Анкета