Събота, 27 Апр 2024
            
Велико Търново Други

Семейството на заместник-областния управител Валентин Михайлов дари книги на детското отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“

  08.03.2024 13:10
Семейството на заместник-областния управител Валентин Михайлов дари книги на детското отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“

Семейството на заместник-областния управител на Велико Търново Валентин Михайлов дари книги на детското отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

Заместник-областният управител Валентин Михайлов и съпругата му Петя решили да дарят 12 енциклопедии от личната си колекция за децата, които ползват училището на педиатрията.

Ценните книги са посветени на различни науки, човекът, животните и всичко около нас. Те ще бъдат изключително полезни на децата, които по време на престоя си в болницата продължават да се обучават в напълно обновената занималня към отделението.

МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов “ е една от малкото болници в страната, в които от 1970 година до сега продължава да функционира болнично училище, благодарение на подкрепата на Община Велико Търново.

Само преди седмица официално беше открито обновеното детско отделение, което го превърна в най-модерната педиатрия в Северна България, благодарение на съвместните усилия на Фондация „За Доброто“, Фондация „Америка за България“ и „Ротари клуб- Велико Търново“, чиито член е и Валентин Михайлов.

Дарението приеха изпълнителният директор на областната болница д-р Даниел Илиев, началникът на отделението д-р Валентин Точков и Анелия Тодорова, която е старши учител в педиатрията.

Ръководството на болницата и отделението изказват огромната си благодарност на семейството Михайлови и на всички останали настоящи и бъдещи дарители.


Ключови думи
Валентин Михайлов МОБАЛ дарение