Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Всичко от тиква и то по много, както и много песни и хора предложи Празникът в село Правда

  30.09.2023 14:14
Всичко от тиква и то по много, както и много песни и хора предложи Празникът в село Правда

Тиква във всякакви варианти опитаха гостите на шестия „На празник в Правда”, посветен на най-едрия есенен продукт в градините. Празникът се организира от НЧ „Звезда 1905”, Кметство Правда и със съдействието на Община Горна Оряховица. Приветствие към гостите отправи инж. Деница Коева, която е временно изпълняващ длъжността кмет на Общината, а сред гостите беше народният представител Димитър Николов.

Тиквеници, сладка, кремове, тиква със солен пълнеж, със сладък пълнеж, в кексове, палачинки и какво ли още не имаше по масите на участниците, разположени в парка на селото. Паркът бе аранжиран с бали сено и тикви, а и с оригинална фоторамка, през която минаха всички гости. Под дебелите сенки всички се чувстваха комфортно, докато опитват тиквените вкусотии, а на сцената показваха певчески възможности самодейци от общината и гости. 19 заявки бяха подадени за надпяването, което няма конкурсен характер. Тиквените изкушения обаче бяха оценявани от участничката в „Мастър шеф” Цветелина Томиъм. Раздадените награди бяха много, защото много бяха изкушенията по масите.

Наградата на домакините от Читалището отиде за Балканци, призът на Кметство Правда е за групата от село Никюп, а на Общината е за кулинарите от Крушето.

Участниците от Янтра бяха отличени за автентична трапеза. Боряна Тодорова от Велико Търново пък получи награда за нетрадиционни ястия без глутен, захар и лактоза. Награди в различни категории имаше за майсторите от Върбица, Първомайци, Ветово и т.н.

В Правда на практика изборите са протоколни, тъй като срещу Венета Василева не излезе нито един кандидат, така че нямаше и много участници в предизборната надпревара. Заради това празникът си беше до голяма степен автентичен и многото хора бяха дошли само да се забавляват. Като не мина, разбира се, без хоро на няколко реда пред сцената.


Ключови думи
Правда Празник на тиквата
Последни
Седмицата
Анкета