Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

ОУ „Иван Вазов” открива новата учебна година с придобивка – модерен фонетичен кабинет за езиково обучение

  15.09.2023 10:52
ОУ „Иван Вазов” открива новата учебна година с придобивка – модерен фонетичен кабинет за езиково обучение

ОУ „Иван Вазов” посреща всяка нова учебна година с някаква придобивка и този път това е модерен фонетичен кабинет с канадски софтуер за чуждоезиково обучение. Кабинетът ще бъде открит официално в Европейския ден на езиците – 26 септември.

Почти 500 ученици призова в час училищният звънец в ОУ „Иван Вазов” днес. Три пълни паралелки с първокласници бяха посрещнати в празнично украсени стаи, където на всеки чин ги чакаха подаръци. Първолаците бяха въведени в класните стаи от петокласниците, които до миналата година са сядали на същите чинове. Преди да влязат в училище най-малките ученици минаха през арка във формата на шестица. Дали всички ще станат отличници скоро ще се разбере, но от години учениците на ОУ „Иван Вазов” показват най-добри резултати в общината при външните оценявания.

Празничният 15 септември започна с химна и вдигане на националния трибагреник, след което бе изнесено и знамето на училището. Кратката празнична програма бе открита от шампионския мажоретен състав „Българче”, а вокална група „Звънче” поздрави с песни и стихове съучениците си. Директорът Иван Момъков пожела на добър час на всички ученици, учители и служители на училището. Най-развълнуван като че ли беше официалният гост – общинският съветник Добрин Дериджиян, който се върна 45 години назад, за да си спомни своя първи учебен ден в този двор и първия си урок в същите класни стаи, в които влизат днешните първокласници.


Ключови думи
ОУ "Иван Вазов" нова учебна година 15 септември
Последни
Седмицата
Анкета