Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Други

Благотворителен маратон „Бягам и помагам“ ще набира средства за детските градини в Горна Оряховица

  14.09.2023 09:22
Благотворителен маратон „Бягам и помагам“ ще набира средства за детските градини в Горна Оряховица

Благотворителен масов маратон, в който без ограничения могат да се включат всички желаещи, ще се проведе в Горна Оряховица тази неделя. Събитието под надслов „БЯГАМ И ПОМАГАМ“ има за цел да събере средства, които ще се предоставят на горнооряховските детски градини. Организатори на маратона са представители на бизнеса от Горна Оряховица. Именно подкрепящите фирми ще добавят петкратен размер на събраната по време на маратона сума.

Благотворителната такса за участие е 10 лв. на човек, като за всяка една платена такса ще бъдат дарени допълнителни 50 лв. от страна на бизнеса. По този начин, ако от участия се съберат например 1000 лева, фирмите ще предоставят още 5000 и за каузата ще бъдат предоставени общо 6000 лева. Колкото повече са участниците в проявата, толкова повече средства ще се наберат за детските заведения. 

Целта на това първо по рода си масово благотворително събитие е заедно, граждани и бизнес, да бъдат полезни на града си, като наред с това прекарат един приятен ден на открито.

Проявата вече получи широк отзвук в социалните мрежи, а също и подкрепа от популярни местни личности и спортисти. Добре дошли са всички будни, активни и ангажирани горнооряховчани, заявяват организаторите.

Участниците мога да пробягат, да преминат в джогинг или просто да извървят трасето от общо 1200 метра, в две обиколки. Организаторите приканват лицата под 18-годишна възраст да бъдат придружени от възрастен.

„Бягам и помагам“ ще се състои на 17 септември, от 9.30 часа в парк "Детски кът", като записванията започват час по-рано.

Предварително записване може да се направи на телефон +359 882 02 05 02, а също в създаденото Фейсбук събитие за маратона - https://www.facebook.com/events/1348257272713006.


Ключови думи
Бягам и помагам
Последни
Седмицата
Анкета