Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Други Стражица

В Сушица ще пеят в памет на героя от мирно време старшина Димитър Димитров

  02.09.2023 08:06
В Сушица ще пеят в памет на героя от мирно време старшина Димитър Димитров

IV Фестивал на българската патриотична песен „За теб, България”подготвят в Сушица. Фестивалът се посвещава на старшина първа степен Димитър Димитров. На 4 март 1965 г. роденият в Сушица Димитров по време на учение спасява от гибел бойния кораб и другарите си. Припомняме, че за подвига му на тазгодишния празник на Стражица старшина Димитров бе обявен за Почетен гражданин.

Неговата саможертва е достоен пример за мъжество, воински дълг и патриотизъм. С този фестивал ще отдадем още веднъж почит на героя от Сушица и ще предадем неговия пример на идните поколения. България има много достойни синове и дъщери и ние с неувяхващ венец от песни ще славим техните дела, споделят организаторите на фестивала - Народно читалище „Станчо Станчев 1896” в Сушица. Съорганизатори са Община Стражица, Пункт за базиране гр. Варна, Кметство с. Сушица.

Фестивалът ще се проведе на 9 септември 2023 г. в читалището. Той е с конкурсен характер, като в конкурсната програма индивидуалните изпълнители, дуетите и вокалните формации участват с до три песни. Първата песен задължително трябва да бъде с патриотично съдържание, съобразена с целите на фестивала (за родината, за семейството, за родната природа). Другите две песни могат да бъдат патриотична или забавна. По регламент общото времетраене е до 10 мин.

За трите конкурсни категории в трите възрастови групи класираните на I , II , III място и ще получат диплом и плакет. Грамота за участие ще получат индивидуалните, дуетите и певческите формации за всяка група. Специални награди ще бъдат връчени от Община Стражица, Пункт за базиране гр. Варна и кмета на Сушица.

Участието във фестивала е без такса.


Ключови думи
Димитър Димитров Сушица
Последни
Седмицата
Анкета