Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Темида

Районната прокуратура във Велико Търново привлече към наказателна отговорност трима за трафик на мигранти

  21.08.2023 15:21
Районната прокуратура във Велико Търново привлече към наказателна отговорност трима за трафик на мигранти

Районна прокуратура - Велико Търново привлече в качеството на обвиняеми и задържа за срок до 72 часа трима души по досъдебно производство за трафик на мигранти. Тримата са обвинени, че на 18.08.2023 г. на първокласен път II-55, км. 55+879, до разклона за село Бояновци, общ. В. Търново, в съучастие - И.И. като извършител, а  В.П. и К.К. като помагачи, които пътували с лек автомобил „Пежо“, указвали пътя и предупреждавали за наличието на полицейски патрули, противозаконно подпомогнали група чужденци да преминат в страната, в нарушение на Закона за чужденците в Република България - без да притежават редовен паспорт или заместващ го документ за пътуване, както и виза.

Заловените мигранти били 8 човека, сред които които непълнолетен. Четирима от тях били натъпкани в багажника на автомобила, а освен че шофирал, И. И. оказал съпротива на полицаите.

По делото са извършени неотложни процесуално следствени действия - огледи на местопроизшествие и на леки автомобили. Разпитани са свидетели, като е установено, че лицата са марокански граждани. Двата леки автомобила са иззети.

С постановление на наблюдаващия прокурор тримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа и спрямо тях са внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура - Велико Търново, като се провежда от разследващ полицай при РУ - Велико Търново.


Ключови думи
трафик на мигранти
Последни
Седмицата
Анкета