Събота, 18 Nov 2023
            
Горна Оряховица Други

Закриха паралелка в ПГЖПГ „Н. Вапцаров” след четвъртото класиране за гимназиите

  19.08.2023 12:57
Закриха паралелка в ПГЖПГ „Н. Вапцаров” след четвъртото класиране за гимназиите

Със заповед на началника на РУО – Велико Търново инж. Розалия Личева е закрита половин паралелка в Професионалната гимназия по ЖП транспорт „Н. Вапцаров” в Горна Оряховица със специалност „Осигурителни и комуникационни системи в железопътната инфраструктура” и половин паралелка със специалност „Локомотиви и вагони”. Това стана, след като и на четвърто класиране не се появиха достатъчно кандидати, които поне да покрият минималните изисквания за пълняемост.

В ЖП гимназията остава с една паралелка, в която ще се обединят специалностите „Ръководител движение” и „Локомотиви и вагони”. След четвъртото класиране са обявени още 5 свободни места по първата специалности и две за втората.

В останалите горнооряховски гимназии има още 28 свободни места.

Шест незаети бройки има за специалност „Музика” в паралелката по изкуства на СУ „Вичо Грънчаров”.

ПТГ „Васил Левски” търси още пет бъдещи осмокласници – три за „Автотранспортна техника” и 2 за „Електрически превозни средства”. Двете специалности са обединени в една паралелка.

ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров” има 9 свободни места за специалността „Хладилна и климатична техника”.

ПГЛПИ „Атанас Буров” има 6 незаети места за „Оперативно счетоводство” и 2 за „Експлоатация на автомобилния транспорт”.

Незаетите бройки след четвърто класиране се попълват с кандидатстване директно в училищата, като това трябва да стане до 10 септември.

Останалите две горнооряховски гимназии – СУ „Георги Измирлиев” и ПГЕЕ „М. Ломоносов” си направиха приема още на първо класиране.


Ключови думи
ПТЖПТ "Вапцаров" Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета