Четвъртък, 16 Nov 2023
            
Други Свищов

АПИ извършва текущи ремонти и обезопасява пътни участъци на територията на община Свищов

  17.08.2023 14:14
АПИ извършва текущи ремонти и обезопасява пътни участъци на територията на община Свищов

Текущите ремонти на пътната инфраструктура продължават на цялата територията на община Свищов. След като приключиха дейностите по асфалтиране на път III-302, между селата Морава и Драгомирово, към момента АПИ Велико Търново извършва текущ ремонт и полага асфалт на компрометираните участъци от път III-403, между селата Горна Студена, Александрово и Алеково. Извършват се дейности, свързани с осветляване на пътните знаци и кастрене на храстовата растителност край пътя.

Предстои тези дейности да бъдат извършени и на път III-407, между селата Павел, Совата и Царевец. Успоредно с тях, с цел обезопасяване на пътната мрежа и осигуряване на безопасно движение на моторните превозни средства, ще се предприемат дейности за правилно отводняване на пътните настилки, като се почистят навсякъде регулите и окопите край пътя, които са запълнени с наноси от кал.

През летния сезон трафикът е значително натоварен и качествената поддръжка на пътищата е от изключителна важност за предотвратяването на пътнотранспортни произшествия. Именно това е и основната мотивация на кмета на Свищов Генчо Генчев и ръководството на областното управление на АПИ, в лицето на инж. Венцислав Ангелов, да търсят и намират начини за подобряване пътната инфраструктура и условията за транспорт на територията на цялата община.


Ключови думи
АПИ
Последни
Седмицата
Анкета