Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Горна Оряховица се включва в националния протест срещу насилието и в подкрепа на обезобразеното момиче в Стара Загора

  30.07.2023 11:02
Горна Оряховица се включва в националния протест срещу насилието и в подкрепа на обезобразеното момиче в Стара Загора

В 18 часа на 31 юли горнооряховчани ще се съберат на площад „Георги Измирлиев“, за да изразят своята съпричастност към 18-годишното момиче, обезобразено от своя приятел в Стара Загора и да протестират срещу пускането от ареста на извършителя. По същото време в цяла България се организират шествия, протести и различни събития под мотото „Стоп на насилието“. Във Велико Търново също е обявен протест в този час пред Съдебната палата.

Организатор на събитието в Горна Оряховица е Велизара, чиято майка бе пребита до смърт от ревнивия си партньор преди няколко години. „Може би затова приех толкова тежко случилото се с това момиче. Убиецът на мама е в затвора, но десетки жени си отидоха по същия начин от тогава. Това трябва да спре“, казва Велизара. Тя иска колкото се може повече хора да се съберат и изразят подкрепа за момичето и близките му и в същото време да окажат натиск за справедливо наказание на бияча. Искаме защита и справедливост, обобщава Велизара.

Междувременно мъжът, който ряза момичето с макетно ножче и го острига до голо, отново е задържан. Очаква се ново гледане на мярката за неотклонение. При предишното той бе освободен, тъй като нанесените рани били леки и незастрашаващи живота на момичето.


Ключови думи
национален протест Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета