Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Други

Близо 130 курсанти и кадети ще получат първите си офицерски пагони

  27.07.2023 12:07
Близо 130 курсанти и кадети ще получат първите си офицерски пагони

В събота, 29 юли, от 18 часа пред сградата на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново ще се проведе тържественият ритуал по присвояване на първо офицерско звание и връчване на дипломите на курсантите и свидетелствата на кадетите от Националния военен университет „Васил Левски“. Випускът е 145-и и носи името на Васил Левски. Завършват 113 курсанти и 13 кадети и те ще получат първите си офицерски пагони на тържествената церемония.

Лейтенант Богдан Кенаров, който завършва специализация „Разузнаване“, е първенецът на 145-ти випуск „Васил Левски“. Като първенец на випуска, той ще бъде удостоен и с Академичната награда на НВУ „Полковник Борис Дрангов“, както и с наградата „Генерал Сава Муткуров“, която се връчва от едноименния великотърновски комитет и всяка година се дава на най-добрия курсант, роден във Велико Търново. Лейт. Кенаров ще получи и юбилеен медал „Васил Левски“ от министъра на отбраната.

13 лейтенанти ще получат грамоти като първенци на различните специализации, 14 ще бъдат удостоени с грамота Cum Laude за постигнат отличен успех в курса на обучение. С отличието „Спортист на Випуск 2023“ ще бъдат наградени лейтенант Николай Шинлаков и лейтенант Деси Бельова. На още 13 лейтенанти ще бъдат връчени грамоти за класиране на призови места в държавни военни шампионати и първенства.

Кадет младши сержант Ивайло Петров е първенец на 145-ти випуск „Васил Левски“ сред випускниците на Професионалния сержантски колеж. Кадет младши сержант Неделин Димитров и младши сержант Милен Атанасов са двамата отличници на този випуск./ сн. архив НВУ


Ключови думи
офицерско звание НВУ
Последни
Седмицата
Анкета