Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Други

Кметът на Велико Търново и ректорът на ВТУ обсъдиха съвместно сътрудничество

  29.06.2023 11:23
Кметът на Велико Търново и ректорът на ВТУ обсъдиха съвместно сътрудничество

Ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Димитър Й. Димитров днес обсъди бъдещото съвместно сътрудничество в областта на образованието, науката, културата и развитието на младите хора от Университета с кмета на Община Велико Търново инж. д-р Даниел Панов.

„Велико Търново е университетски център затова искам да благодаря за подкрепата, която Общината в лицето на Кмета оказва на нашите студенти, решили да започнат своята професионална реализация в Старата столица. Науката, бизнесът и местната власт трябва да работят заедно за благото, просперитета и развитието на историческата и духовна столица на България – Велико Търнов“, каза проф. Д. Димитров по време на срещата.

Кметът Даниел Панов поздрави новоизбрания ректор, като му пожела здраве и успехи в утвърждаването и издигането на авторитета на Великотърновския университет. Панов изрази увереност, че доброто общо сътрудничество между местната власт и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ ще се разширява и занапред в името на младите хора и тяхната реализация във Велико Търново.


Ключови думи
ВТУ
Последни
Седмицата
Анкета