Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Други

Ученици от ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров“ стажуваха пробно в Поделението за пътнически превози в Горна Оряховица

  22.06.2023 11:18
Ученици от ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров“ стажуваха пробно в Поделението за пътнически превози в Горна Оряховица

На 20 и 21 юни 2023г. учениците от 8. а клас, специалност „Локомотиви и вагони“ в ПГЖПТ „Никола Вапцаров“ в горна Оряховица преминаха двудневно пробно стажуване в Поделение за пътнически превози - Г. Оряховица. Стажуването бе по проект „Подкрепа за дуалната система на обучение“, като „БДЖ - ПП“ЕООД, гр. София, е партнираща страна.

Изготви се план-график за провеждане на „пробно стажуване“, съгласуван с фирмата-партньор и утвърден от директора на училището. Пробният стаж бе осъществен във Вагоноремонтен цех и Локомотивно депо, гр. Г. Оряховица, под ръководството на инж. Гичка Пандъкова - учител по професионална подготовка. Учениците бяха посрещнати от бъдещите наставници и запознати с основните видове дейности, свързани с поддръжката и ремонта на вагони и локомотиви, с организацията на работа, техниката на безопасност и хигиената на труда.

За проведеното „пробно стажуване“ всички ученици бяха застраховани. Всеки ученик получи сертификат и му бе изплатена стипендия, инфорират от гимназията.


Ключови думи
ПГЖПТ
Последни
Седмицата
Анкета