Петък, 20 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Други

Есе на ученичка от ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров“ е отличено в конкурс на Националния дворец на децата

  31.05.2024 14:44
Есе на ученичка от ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров“ е отличено в конкурс на Националния дворец на децата

Наситеният със събития месец май донесе допълнителни усмивки и поводи за гордост на единственото училище на територията на страната, подготвящо изцяло кадри за железопътния транспорт. Наред с пъстрите емоции, съпътстващи държавните изпити, церемонията по завършването и абитуриентския бал, зрелостничката на гимназията Симона Бранди получи радостна вест за класиране на призовото второ място в категория „есе“ от Национален литературен конкурс за детска рисунка, компютърна рисунка и есе на тема „Детство мое – реално и вълшебно“, организиран от Националния дворец на децата.

Симона е част от Випуск 2024 и приключи успешно обучението си по специалност „Ръководител движение“. В резултат на влечението си към литературата и писането, тя решава да се включи въпреки натоварената си програма, запълваща времето ѝ с подготовка за зрелостни изпити и разработване на дипломен проект. Отличавала се винаги със старание, трудолюбие и внимание към учебния процес, тя за пореден път остави работата си да говори вместо самата нея. Вдъхновението от зададената тема и очевидните ѝ литературни заложби са създали творба, впечатлила журито, което е отдало дължимото на таланта и способностите ѝ.

Преподавателският състав на гимназията пожелава на Симона попътен вятър и успешна професионална реализация на мястото, което тя чувства най-близо до сърцето си!


Ключови думи
ПГЖПТ Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета