Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Други

Нова детска площадка беше открита в Ресен, изградена е от Ротари клубове от Велико Търново и Великобритания

  12.06.2023 09:28
Нова детска площадка беше открита в Ресен, изградена е от Ротари клубове от Велико Търново и Великобритания

Нова детска площадка беше открита в неделя в село Ресен в детска градина "Вяра, Надежда и Любов". Модерният и красив кът за игри и забавления е изграден с общите усилия на Ротари клуб – Велико Търново и Ротари клубовете Boscombeи Southbourne във Великобритания, като средствата, вложени в съоръженията, надхвърлят 5000 лева. Лентата прерязаха заместник-кметът на Велико Търново Снежана Данева – Иванова, представители на ротарианските клубове, на кметството в Ресен и на детската градина.

Благодаря на всички съпричастни, а на децата пожелавам освен да се забавляват и да пазят придобивката, каза в приветствието си Снежана Данева – Иванова.

Президентът на РКВТ Валентин Михайлов подчерта, че една от основните фокус зони на международната организация Ротари интернешънъл са децата и детското здраве, и че това е поредният успешен проект на великотърновските ротарианци, насочен именно към подрастващите, които са бъдещето на България.

Не по-малко развълнуван беше и Леон Уорнър, представител на английския Ротари клуб, който беше сред инициаторите за изграждане на новата площадка.

Децата от Ресен благодариха на дарителите, като изпълниха песни и стихотворения.


Ключови думи
Ротари Ресен детска площадка
Последни
Седмицата
Анкета