Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Спорт

Сдружение кани на колоездачно приключение от Леденик до Пушево

  20.05.2023 06:39
Сдружение кани на колоездачно приключение от Леденик до Пушево

Заповядайте на колоездачен поход Леденик - Пушево с маршрут сред природата.
Сборен пункт - площадът на с. Леденик, дата и час на потегляне: 20.05. в 10 ч.
Поканата отправя Сдружение „Европейско развитие на село Леденик“. Организаторите уточняват, че общото времетраене на колоезденето в едната посока е 1 час.
Носете си храна и вода, както и комфортни обувки и дрехи. Боси крака не са за препоръчване, колоездим на някои места в затревени зони. Хубаво е да имате каски и светлоотразителни жилетки, апелират от сдружението. И допълват:
„Описание на маршрута: Поемаме от площада на с. Леденик, спускаме се към вилната зона, оттам към козарниците /до ВЕЦ-а/. Продължаваме по черния път вдясно през нивите, пътят е равен и много лесен за колоездене. Движим се по протежението на склона на тучното леденишко землище, под звуците на птичите песни.
 След черния път имаме към 200 м. придвижване в индианска нишка по границата на нивите, където е по-удачно колелата да се тикат. Теренът е изцяло равен - няма изкачвания, нито спускания.
 Навлизаме в гората, където има обособена пътека, подходяща за колоездене. Колоездим по протежението на Янтра, на няколко метра от реката. Спираме за малка почивка и да се полюбуваме на живописния пейзаж.
От гората излизаме на нивите към Пушево, колоездим в коловозите на тракторите. За опитните колоездачи - детска игра. За по-неопитните - лек тест за пазене на равновесие.
 Излизаме край стопанските постройки на входа на Пушево, оттам след 30 м. изкачване по черен път сме на шосето, откъдето имаме колоездене 500-600 метра и пристигаме в селото.
 2 часа престой в Пушево. Две опции за пикник и отдих. Край реката или на центъра на селото.
След като обядваме и си починем, отиваме при кактусите на входа на Пушево. Ако някой е останал гладен, хапваме кактусови плодове, невероятно вкусни. Има за всички, освен ако някой не ни изпревари и не ги изяде. Освежаваме се с бисерната вода на Пушево и поемаме обратно към Леденик.
 В зависимост от физическата и емоционална кондиция на колоездачите, можем да се приберем отново из природните места или по шосето, в случай, че героите са изморени.
 Важно! Преди да потеглим, ще раздадем на всеки участник декларация за участие, която да попълни, за да спазим законовите разпоредби за организиране на велопоходи. За непълнолетни колоездачи ще раздадем декларации за съгласие от родител“./ сн. организатори


Ключови думи
Леденик
Последни
Седмицата
Анкета