Вторник, 29 Nov 2022
            
Велико Търново Избори 2 октомври 2022

Съдов хирург ще води листата на „Български възход” във Велико Търново, Йордан Цонев остава водач на ДПС

  30.08.2022 19:56
Съдов хирург ще води листата на „Български възход” във Велико Търново, Йордан Цонев остава водач на ДПС

ДПС и „Български възход” са последните от партиите, които могат да участват в разпределянето на мандатите, регистрирани в РИК – Велико Търново. И двете листи бяха очаквани с интерес – заради неочакваната кончина на Камен Костадинов, който трябваше да води ДПС и заради пълната неяснота около новата партия на Стефан Янев.

Притиснато от времето Движението заложи на досегашния си депутат от Велико Търново. Йордан Цонев е първи в листата на ДПС и този път, а странното е, че не води другаде. Ако не беше неочакваната кончина на Камен Костадинов, който трябваше да оглави Търновската листа, къде щеше да е Цонев?!

На второ място е Имрен Мехмедова, която беше народен представител на Движението, но от Търговище. Третото място е за Мастън Мастънов от младата генерация на ДПС. И той беше депутат за малко след априлските избори миналата година.

Новата партия на бившия служебен премиер Стефан Янев „Български възход” предлага за водач доктор съдов хирург. Д-р Любослав Шкварла е роден през 1983 г. във Велико Търново. Завършва Медицинския университет в София, има специалности по съдова хирургия и здравен мениджмънт. Работил е в Клиниката по съдова хирургия към УМБАЛ „Св Екатерина“, като асистент в МУ - София, в МБАЛ „Уни Хоспитал“ в Панагюрище. От 2021 г. е завеждащ отделение „Съдова хирургия“ в МОБАЛ ,,Стефан Черкезов’’ във Велико Търново. Специализирал е в Швейцария и Германия. Член е на Дружеството по съдова, ендоваскуларна хирургия и ангиология.

В листата са още седем души. Втори е Борислав Ангелов от мениджмънта на „Захарни заводи” АД, който беше в листите на Цветан Цветанов на предишните избори.


Ключови думи
Български възход ДПС
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати